Art Gallery

Kom eens langs in onze kunstgalerie en kunstuitleen. Bewonder, leen óf koop waanzinnig interessante hedendaagse kunst en prachtig modern design.

Afbeelding

onze art gallery voor iedereen toegankelijk

Laat je verrassen door hedendaagse kunst en design in de kunstgalerie van WTC Den Haag. In de kunstgalerie van WTC Den Haag presenteren we elke twee maanden een nieuwe expositie met werk van nationale én internationale kunstenaars. Bewonder onze met zorg uitgekozen kunst of schaf een waanzinnig mooi stuk aan. Thuis in de woonkamer of juist boven je bureau; de kunststukken die wij presenteren, komen op verschillende plaatsen mooi tot hun recht. Een kunstwerk huren kan trouwens ook. Als ondernemer of bewoner van WTC Den Haag huur je al vanaf € 15,- per maand een kunstwerk via onze kunstuitleen. Je vindt onze Art Gallery op de tweede etage.

Art Gallery is elke dag open en vrij toegankelijk. Galerie-manager Axel Lemmens is aanwezig op afspraak. Heb je vragen of wil je meer weten over een kunstwerk of over de kunstuitleen service, maak dan een afspraak via onderstaande contactgegevens.

Telefoonnummer: +31 (0)6 33 94 86 85
E-mailadres: axel.lemmens@wtcthehague.com

Solo tentoonstelling Pieter Lemmens Art Gallery

Solo tentoonstelling Pieter Lemmens

Feestelijke opening op 28 november 2019! Aanmelden kan via axel.lemmens@wtcthehague.com

Als iemand de echte wereld weet te verbinden met een denkbeeldige ideale wereld, dan is het wel Pieter Lemmens. Want binnen de ondoorzichtige wereld waarin we leven gaat Lemmens op zoek naar de complexe sociale, politieke en economische structuren die ten grondslag liggen aan onze samenleving. Structuren, die als realiteit worden ervaren maar die een ‘afslag’ nemen van dé werkelijkheid of dé waarheid, die overigens voor hem niet bestaat. Kunst dient voor Lemmens als metafoor van dé werkelijkheid of dé waarheid.

Lemmens voelt zich aangetrokken om op geestige wijze de spot te drijven met de dwaasheid van het leven. Als ultiem redmiddel voor een betere wereld werkt hij als jaren aan een nieuwe denkbeeldige wereld, die opereert onder de naam Q P & S (Quality, Politics & Society) waarin enkel de consument voorop staat. Binnen zijn fictieve wereldorde zoekt hij op een ironische manier contact met de wereld van de bestaande dingen. Zo ontwikkelen zich allengs nieuwe ideeën en waarden als in een symbiose, waarin elementen tot voordeel van elkaar samenkomen en van waaruit ze zich op organische wijze uitbreiden. Door zijn virtuele wereld in de werkelijkheid te plaatsen raakt het onwerkelijke verweven met het werkelijke.

Zijn gedachtewereld manifesteert zich voornamelijk in het geschreven woord. Met zijn typisch handschrift zijn de schilderijen voorzien en/of gevuld met tekst. Het doet denken aan een onontcijferbaar schrift met krabbels, beweeglijk en toch gelijkmatig, waardoor een bepaald beeld ontstaat.
Lemmens weet de dialectiek van vorm en inhoud, beweging en rust samen te brengen als vertogen die ook voldoen als beeld . Wie de concentratie opbrengt om zijn tekstdoeken te lezen zal ontdekken dat Lemmens de werkelijkheid dusdanig naar zijn hand weet te zetten dat daarmee een herkenbare maar tegelijkertijd ook een volstrekt eigen wereld ontstaat.

Tekst: Pauli Snoeks©

Art The Hague 2019

Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, verrasde in 2019 kunstliefhebbers en verzamelaars met een variëteit aan werk. WTC The Hague Art Gallery was uiteraard ook aanwezig met een eigen stand.

Klik hier voor een sfeerimpressie van onze stand op de beurs!

Klik hier voor meer informatie over Art The Hague